30.5.09

Τα χάπια μου παρακαλώ....

Μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στην δουλειά το μόνο που θέλεις είναι να πας στο σπιτάκι σου και να χαλαρώσεις.. Να μην κάνεις τίποτα γίνεται?? Να κάτσεις απλά να χαϋλώσεις μπροστά στην τηλεόραση ή στο νετ και να μην σκέφτεσαι τίποτα από την μαύρη μοίρα που έχεις..

Ε δεν γίνεται, πάντα κάτι θα συμβαίνει και θα σε ξενερώνει ακόμα πιο πολύ.. Έτσι λοιπόν βρέθηκα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο να παριστάνω την νοσοκόμα, τον μεταφορέα και τον γιατρό.. Γιατί φυσικά υπολειτουργούν τα πάντα. Και εκεί που λέω δεν θα νευριάσω πρέπει να κρατήσω την διάθεσή μου για να εμψυχώσω τον άρρωστο εκεί αρχίζω και παίρνω στροφές και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Δηλαδή δεν έχουν τον Θεό τους εκεί μέσα. Βαριούνται όλοι που ζουν. Με το πάσο τους λες και βρίσκονται σε καφενείο και οι άρρωστοι να τσακώνονται έξω από τα επείγοντα περιστατικά για το ποιος έχει σειρά και το ποιος περιμένει τις περισσότερες ώρες. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, σε κριτικάρανε κιόλας αν δεν τους έκανε η φάτσα σου.

Πού πάτε ώρε ζούδια!! Τι σκατά πληρώνουμε? Για να σας ταΐζουμε?? Για να κάθεστε και να πίνετε καφέ παίζοντας με τον πόνο του άλλου? Πού είναι ο όρκος σας στον Ιπποκράτη? Πού είναι η συμπόνια προς τον συνάνθρωπο που σφαδάζει από τον πόνο στοιβαγμένος σε κάποια γωνία επειδή δεν έχετε φορεία, καρέκλες ή αναπηρικά καροτσάκια?

Και μην τα ρίξετε πάλι στο κράτος (δεν λέω έχει την μέγιστη ευθύνη και πρέπει όλοι να το αναγνωρίσουμε αυτό) αλλά και εσύ που είσαι γιατρός ή νοσοκόμα δεν πρέπει να κουνηθείς λίγο?? Να μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους??
Άνθρωποι είμαστε όχι ζώα.. Και αξίζουμε το καλύτερο δυνατό. Αν δεν σ'αρέσει η δουλειά σου ή ο χώρος εργασίας τράβα σπίτι σου να βάλεις μπουγάδα. Γιατί μας εμπαίζετε έτσι?? Από το ένα γραφείο στο άλλο και από την μία υπογραφή στην άλλη σφραγίδα και όλα αυτά γιατί? Για να κάνεις την δουλειά σου στην τελική και το χρέος σου στον συνάνθρωπο σαν γιατρός που είσαι..

Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν. Πας στα επείγοντα και κάθεσαι 4 ώρες. Αν πας δηλαδή επίσκεψη σε ιατρείο πόσες ώρες θα κάτσεις? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Υ.Γ: Θα ήθελα να επισημάνω ότι βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι μετρημένες στα δάκτυλα και δεν ξεχωρίζουν.. Εγώ τα έχω πάρει με το γενικό κλίμα που επικρατεί..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άνθρωπος που δεν του κάνει τέτοια όμορφη φατσούλα σαν την δικιά σου;

Λερναία Υδρα είπε...

κι όμως ναι "ανώνυμε" υπάρχει και δεν είναι μόνο ένας αλλά πολλοί..
ΥΓ. Την γλυκιά μου καλημέρα!!

MOLEMOU είπε...

XALAROSE KAI DEN BGAZEI POU8ENA ME TO NO FONAZOUME DISTIXOS STHN ELLADA ETSI EINAI KAI MH NOMIZIS OTI EDO UPARXI MEGALI DIAFORA-SIGA SIGA ERXONTE KONTA MAS KAI OI GERMANOI-KALHSPERA KAI KALH EBDOMADA NA EXEIS

Λερναία Υδρα είπε...

Την καλημέρα μου MOLEMOU..
Δυστυχώς εκεί καταλήγουμε, στον να χαλαρώνουμε γιατί δεν βγάζει πουθενά και όταν ξανατύχει παρόμοιο περιστατικό ξανακράζουμε τους πάντες και τα πάντα.. Ειλικρινά εύχομαι να βρεθεί ένας που να κάνει την διαφορά που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε επειδή εκείνη την στιγμή προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με τον πόνο μας..
Παντού υπάρχει η ίδια σαπίλα..