9.6.09

Αχ αυτές οι γυναίκες..

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η ωραία κοιμωμένη. Μια πανέμορφη κοπέλα που κοιμόταν για αιώνες ώσπου ο πρίγκιπας με το λευκό άλογο την φίλησε , την ξύπνησε και ύστερα την παντρεύτηκε. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς....???

Εμείς χειρότερα.Γιατί φτάνουμε σε μια ηλικία και περιμένουμε ακόμα τον τέλειο-ιδανικιό άντρα. Ζούμε στην πραγματικότητα μόνο και μόνο για
την προσαρμόσουμε στο ροζ μας συννεφάκι. Αναλωνόμαστε σε σχέσεις χωρίς να προσπαθούμε πραγματικά για αυτές επείδη περιμένουμε να ζήσουμε το παραμύθι μας. Και οι μόνες που χάνουμε από αυτό είμαστε εμείς. Χάνουμε κομμάτια της καρδιάς και του μυαλού μας επείδη δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ούτε εμείς είμαστε πριγκίπισσες.

Δεν υπάρχει κοπέλια!!! Σταμάτα να ψάχνεις.. Δεν υπάρχει το είδος του τέλειου άντρα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Οπως δεν υπάρχει και της τέλειας γυναίκας. Κανένας δεν θα έρθει να σε σώσει από την μίζερη ζωή σου και να σε βάλει σε μια ευτυχισμένη κατάσταση όπου όλα θα λειτουργούν άψογα. Γιατί εσύ η ίδια έχεις ελαττώματα και θα την χαλάσεις αυτή την εικόνα.

Οπότε έρχομαι εγώ και σου βάφω το ροζ συννεφάκι με το γκρι της πραγματικότητας και σου λέω ότι ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο είναι ο εαυτός σου. Ο εαυτός σου σε σώζει κάθε φορά στα δύσκολα και ο εαυτός σου πραγματοποιεί τα όνειρά σου. Κανένας άλλος. Μπορείς να επιλέξεις να περιμένεις για πάντα τον άντρα των ονείρων σου ή μπορείς να επιλέξεις αυτόν που παρά τα ελαττώματα του θα σου δώσει την καρδιά του.

Γιατί ο ιδανικός άντρας είναι αυτός που ενώ σε κάνει να νευριάζεις μαζί του εσύ τον αγαπάς ακόμα πιο πολύ. Είναι αυτός που σε κάνει να γελάς όταν σε βλέπει πως κλαις. Είναι αυτός που φεύγει μακρυά σου για να είσαι εσύ καλά και ευτυχισμένη. Είναι αυτός που σε θέλει έτσι όπως είσαι χωρίς να σου ζητήσει τίποτα να αλλάξεις. Είναι αυτός που παρά τα ελαττώματα του σου δίνει όλο του το είναι.

Και υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι άντρες ακόμα δίπλα μας ( δόξα τον Θεό), φτάνει να τους δώσουμε το φιλί για να μεταμορφωθούν σε πρίγκιπα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα είναι στερεότυπα & κατάλοιπα που μας έχουν περάσει η μητέρες μας, η κοινωνία,κλπ.

ονειρευόμαστε το ¨πακέτο¨. Ωραίος (& ας λέμε ότι δεν παίζει ρόλο η εξωτ. εμφάνιση), με καλή δουλειά (& ας το παίζουμε ανεξάρτητες), να μας καταλαβαίνει, να μας σέβεται, να μας....., να μας....!
& εμείς στο θρόνο!
Υπάρχουν ιδανικοί άντρες γύρω μας αρκεί να ανοίξουμε τα στραβάδια του μυαλού μας για να μπορέσουμε να τους δούμε!

Φιλάκια, Καλημέρα! :) :) :)

e_digonis είπε...

Πολύ σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να διαβάσει ένα τέτοιο κείμενο-δήλωση απο μια γυναίκα.
Αιχμηρό, δυνατό, μεστό και διαυγές.

Τα σέβη μου

Λερναία Υδρα είπε...

e_digonis: σε ευχαριστώ πολύ..πίστεψέ αυτό το κείμενο αντιπροσωπεύει πολλές γυναίκες.. Σας παρακαλούμε μόνο μην απογοητεύεστε από τις αλλές που ακόμα ονειροβατούν..

lygsym: την λερνέικη καλημέρα μου

Vassilis είπε...

πολύ ωραίο και αληθινό το κείμενό σου. Δεν θυμάμαι τώρα τον τίτλο, αλλά σε ένα βιβλίο σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις είχα διαβάσει : you don't find the perfect man, you make him the perfect man. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις συζύγους.
Καλό βράδυ.

Λερναία Υδρα είπε...

Vassilis: πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλωσόρισες στο blog μου.
Την καλημέρα μου..

fishaki είπε...

Πόσο δίκιο έχεις!!!
Και πόσο πολύ μέσα στο μυαλό μας είσαι!

Και μαζί με το πακέτο του ιδανικού άντρα / ιδανικής γυναίκας θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν υπαρχει: ούτε ιδανική ζωή, ούτε ιδανική δουλειά, ούτε ιδανικό σπίτι ούτε ΤΙΠΟΤΑ ιδανικό.

Εξ άλλου ακόμα και αν "φτάσουμε" στο ιδανικό, πάλι κάτι θα μας λείπει ;)

Λερναία Υδρα είπε...

Η απλιστία είναι χαρκτηριστικό γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης μας.. Και επειδή δεν μπορούμε να το αλλάξουμε δυστυχώς πορευόμαστε με αυτό.. Στοχεύουμε ψηλά για να έχουμε τα λίγα τελικά.

iLiAs είπε...

κι αν τους βρειτε, μην τους αφησετε να φυγουν :)
..καλο βραδυ girls :)

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ειναι και μπραβο σου! Γιατι δεν το παραδεχομαστε σημερα ουτε οι μεν ουτε οι δε οτι αναζηταμε μια τελειοτητα που αδυνατουμε να προσφερουμε. Αντιθετα, αναλωνομαστε ανταλλασσοντας εκατερωθεν κλισε του τυπου "οι αντρες δεν υπαρχουν πια", "δε βρισκεις σημερα σωστη γυναικα"...ενω απλα χρειαζεται να ανοιξουμε ματια και καρδια και να εκτιμησουμε οσα απλοχερα μας δινονται! Ειδικα η τελευταια παραγραφος για το ποιος ειναι τελικα ο αληθινος πριγκηπας ειναι τοσο αρτια! Δεν εχω να προσθεσω κατι! Respect!

Λερναία Υδρα είπε...

Σε ευχαριστώ γλυκιά μου..Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλες γυναίκες με την ίδια νοοτροπία. Ετσι να δώσουμε λίγο θάρρος στους άντρες που τους έχει πέσει λίγο το ηθικό.
Την καλησπέρα μου

She είπε...

Πες τα Χρυσόστομη! Το ιδανικό ίσον άτοπο, εξού και ανύπαρκτο!

Χαιρετώ!

She είπε...

Υπάρχουν πολλοί δίπλα μας?? Σοβαρά?? Εγώ γιατί δεν τους βλέπω?? Μήπως κοιτάω αλλού?? Κάτσε μισό λεπτό να ξαναρίξω μια ματιά..ναι, κάτι βλέπω...ένα τηλεκοντρόλ, ένα λαπτοπ, ένα τασάκι, έναν αναπτήρα..όχι, δεν βλέπω τίποτα άλλο..!

Βρε μπας κι είναι κάτω από τον καναπέ??

Φιλιάαααααα!!!!

Λερναία Υδρα είπε...

αν ξανακοιτάξεις καλύτερα είμαι σίγουρη ότι κάτι θα πιάσει το μάτι σου.. κι αν δεν το έχεις βρει μέχρι τώρα μην ανησυχείς. το καλό πράγμα αργεί να έρθει..
Την καλημέρα μου!!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Α, γειά σου!...
Εμπρός, λοιπόν, στην πράξη!...

italos είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ. ΜΕ ΣΥΝΕΠΗΡΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΡΟΗ ΣΚΕΨΗΣ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ! ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΕΚΕΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ. CIAO!!!!!