16.10.09

Βροχή μου!!!!

Αλλη μια εβδομάδα κοντεύει να τελειώσει. Επιτέλους όλοι Παρασκευή σκέφτονται απο μέσα τους και κοιτάνε το ρολόι να πάει 5 να εξαφανιστούν από την δουλειά. Αλλαξε ο καιρός. Επιτέλους λίγο κρύο, βροχή, σύννεφα και πολλά σχέδια για διήμερα ταξιδάκια.


Παίρνεις ότι βρεις μπροστά σου. Γεμίζεις την σχολική τσάντα που σου έχει ξεμείνει στο γραφείο την γεμίζεις και έξω από την πόρτα.Μουσική στο τέρμα στο αυτοκίνητο, με καφέ στο πλαστικό ποτήρι, την ζωνούλα να σε κρατάει σφιχτά στο κάθισμα και τα ψιλά για τα πολλά διόδια. Πού πάμε είπαμε?
Α! Δεν είπαμε, αποφασίζουμε αν θέλουμε νότια ή βόρια και βουρ. Νομίζω θα προτιμήσω νότια. Μάλλον θα καταλήξω στο Ναύπλιο ή στον Αραξο. Στα σπιτάκια τα ξύλινα στην μέση του πουθενά. Θα ανάψουμε και το τζάκι έτσι για να ταιριάξει με την μουντάδα του καιρού και να'σου και το κρασί για το ατέλειωτο βράδυ που θα ακολουθήσει.


Θα μιλήσουμε, θα γελάσουμε, θα προβληματιστούμε και σαφώς θα κουτσομπολέψουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ένα φτυάρι είναι διαθέσιμο. Τώρα πια το λέμε κοινωνικό σχολιασμό όχι κουτσομπολιό. Και όταν θα τελειώσει η βροχή θα πάμε βόλτα έξω, να περπατήσουμε να μυρίσουμε το βρεγμένο χώμα και να θυμηθούμε αυτά που προσπαθούμε να ξεχάσουμε τόσο καιρό. Κάποιες παλιές μας στιγμές πάλι μέσα στην βροχή την νύχτα. Θα θυμηθούμε πώς είμασταν και πώς γίναμε. Τι θέλαμε και τι καταφέραμε. Με τι γελάσαμε και με τι κλάψαμε. Θα θυμηθούμε την μοναξιά και την συντροφικότητα. Και όταν ξημερώσει θα γυρίσουμε στα κρεβάτια μας μπας και ξεκουραστούμε. Οχι από την σωματική αλλά από την ψυχική κούραση πιο πολύ.


Στο τέλος θα σκεφτόμαστε πάλι την Δευτέρα και την δουλειά. Και την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Μα κατά έναν περίεργο τρόπο πάντα καταφέρνουμε και τα βγάζουμε πέρα. Τίποτα δεν κρατάει για πολύ. Μόνο οι σκέψεις.Μόνο ο ευατός μας.Ολα τα άλλα έρχονται και φεύγουνε. Και μερικές φορές τα διώχνουμε κι από μόνοι μας. Για να είμαστε εμείς καλά. Για να μην χάσουμε το "εγώ" μας και μείνουμε άδειοι. Για να έχουμε να δώσουμε περισσότερα την επόμενη φορά. Για να μπορέσουμε στην "φιλία", στην οικογένεια, στην σχέση να είμαστε πλήρεις. Και αν ποτέ νιώσουμε ότι κάτι μας λείπει, αν νιώσουμε άδειοι θα πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και όχι γύρω μας




Σήμερα θα έχουμε και τραγούδι. Από την Θηβαίο με την καταπληκτική φωνή του. Σχετικό με τον καιρό αλλά και με την διάθεσή μου. Βάλτε τον ήχο στο τέρμα...


12 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Ο Θηβαιος και ο Κουτρας εξαιρετικοι!

Ποσο θα ηθελα να βαλω κι εγω 2 ρουχα σε ενα σακιδιο και να την κανω! Τελευταια οι υποχρεωσεις ακομα και το ΣΚ ειναι αυξημενες...

Καλο ταξιδι!!! Να προσεχεις και καλη επιστροφη! Γεματη με εικονες και στιγμες...

Ευρύνοος είπε...

Περιέγραψες αυτό που κάνω σχεδόν κάθε βδομάδα..
λίγα πράγματα σε ένα σακίδιο, αν και πάντα έτοιμο το έχω, και δρόμο..

πότε Βόρεια, πότε Νότια, πότε τριγύρω..
μόνο που λόγω υποχρεώσεων, συνήθως φεύγω για Κυριακές μόνο..
τούτη θα είμαι σε ένα σπήλαιο στην Αργολίδα..

τα ξύλινα σπιτάκια υπέροχα..!

καλησπέρες :)

Λερναία Υδρα είπε...

Πεταλουδίτσα άσε τις υποχρεώσεις και τις δουλειές άνοιξε τα φτερά σου και φύγε.. Όλοι μας χρειαζόμαστε που και που μια απόδραση, να ξεφεύγουμε από την καθημερινή πίεση..

Και ο Κούτρας και ο Θηβαίος είναι καταπληκτικοί..
Καλό σου βράδυ!!

Λερναία Υδρα είπε...

Εσύ Ευρύνοε είσαι πιο τυχερός από όλους μας. Δυστυχώς δεν μπορώ κάθε βδομάδα να εξαφανίζομαι. Αλλά όποτε βρίσκω ευκαιρία δεν την χάνω..
Σπηλιά ε?? Θα δούμε και φωτό???
Τα ξύλινα σπιτάκια είναι καταπληκτικά ειδικά τώρα τν χειμώνα.. Απίστευτη ζεστασιά..
Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι εξορμήσεις πάντα αδειάζουν το μυαλό από κούραση και το γεμίζουν με γόνιμους προβληματισμούς.
Να περάσεις όμορφα
Φιλιά

Ianos είπε...

Υπεροχες οι εικονες που σχηματισα διαβαζοντας ...
Πραγματα που ειναι τοσο απλα αλλα που γεμιζουν την μνημη μας τοσο ομορφα...
Το τραγουδι απο τα αγαπημενα ...
Ελπιζω να ειναι ολα καλα εκει στο πλανητη της Λερναιας Υδρας...
Πολλα φιλια!!!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Μείνε στο ΣΚ και άσε τη Δευτέρα να περιμένει...
Καλά να περάσετε!!!

She είπε...

Λερναία μου,

μη σκέφτεσαι..κάνει κακό και χάνεις μαλλιά..το έχω διαπιστώσει...Σκέψη με μέτρο και σύνεση...Να περνάμε καλά, αυτό έχει σημασία..

Φιλιά.

Λερναία Υδρα είπε...

Τόνια,
γόνιμοι προβληματισμοί ε??? παράγόνιμοι θα έλεγα. Ηρθε η Δευτέρα και έχω μείνει ακόμα στο Σαββατοκύριακο.
Καλή βδομάδα να έχουμε και να περιμένουμε το επόμενο ΣΚ που θα φύγουμε πάλι.

Λερναία Υδρα είπε...

Ιανέ μου, έτσι κι έτσι εδώ στον λερναίϊκο πλανήτη. Μια πάνω μια κάτω, αλλά την παλεύω.
Την γλυκιά μου καλημέρα!!

Λερναία Υδρα είπε...

Εγκλώ μου όσο και να θέλουμε να μείνουμε όλοι στο ΣΚ δεν γίνεται.. Μας προλαβαίνει ο χρόνος που φέρνει πάλι την Δευτέρα.. Ενας μεγάλος αναστεναγμός για το όμορφο ΣΚ που πέρασα..

Λερναία Υδρα είπε...

Ανάσα μου τα μαλλιά πέφτουν με αυτά που σκέφτεσαι?? Με τρομάζεις τώρα.. Θα την κόψω αυτή την κακιά συνήθεια την θέλω την κόμη μου.. Χαχαχαχαχαχα
Καλημέρα!!