1.11.09

Η ζωή είναι πλούσια

Ξέρω πώς σε αυτή την ζωή δεν μπορείς να πορευτείς μόνος σου. Χρειάζεσαι ανθρώπους δίπλα σου για να πορευτείς στην ζωή σου, να μοιραστείς στιγμές χαράς και λύπης. Να μάθεις τον εαυτό σου και τα όρια σου, να δεις τα πραγματικά θέλω σου.

Το όνειρο της ζωής μας είναι η γυάλα μας? Ή η κατάληξη μετά από εμπειρίες που βιώσαμε εκεί έξω χωρίς καμία προστασία? Στην δική μου περίπτωση είναι η γυάλα μου! Και αυτό μου αρέσει, και αυτό επιλέγω συνειδητά να πράττω στην ζωή μου. Δεν με νοιάζει η κατηγόρια κανενός ότι ζω προστατευμένα και αγνοώ ηθελημένα τις πραγματικές εμπειρίες. Ποιες είναι οι πραγματικές εμπειρίες που με κατηγορείτε? Να αναλωθώ σε άσχημες καταστάσεις και εμπειρίες για να μάθω να εκτιμάω  τα απλά πράγματα της ζωής.. Γιατί να μάθω μέσα από τα δύσκολα και όχι από τα απλά και ευχάριστα? Γιατί να ακολουθήσω τον δρόμο που εσείς πήρατε και να φτάσω στο όνειρό μου μέσω της λύπης? Γιατί μου λέτε ότι αν δεν πονέσεις δεν θα εκτιμήσεις? Γιατί αν δεν αγαπηθείς δεν θα αγαπήσεις?

Εγώ θέλω την γυάλα μου. Θέλω να επιλέγω τι θα ζήσω, τι και ποιον θα συναντήσω στον δρόμο μου. Θέλω να βάλω στην γυάλα μου μόνο ευχάριστες εμπειρίες και ανθρώπους που θα με σεβαστούν, θα με εκτιμήσουν και θα με αγαπήσουν όσο κι εγώ. Έχω μάθει να εκτιμάω την χαρά και τα απλά μικρά πράγματα της ζωής χωρίς να τα έχω χάσει πρώτα.

Έχω μάθει να προσέχω τις καλές και ευχάριστες καταστάσεις. Εμένα δεν μου μένουν μόνο τα δυσσάρεστα. Γιατί εσείς τα προσπερνάτε? Γιατί σε κάθε συζήτηση σταμπάρεις το άσχημο της υπόθεσης? Γιατί ακόμα και όταν βλέπεις τηλεόραση βλέπεις μόνο τα άσχημα? Και το κάνεις στην τηλεόραση που είναι το πιο απλό στην ζωή σου φαντάσου σε άλλα πράγματα τι συγκρατείς. Κοιτάς τις διαφημίσεις και βλέπεις μόνο την πλύση εγκεφάλου που σου κάνουν για την πώληση του προιόντος. Βλέπεις μια ψυχαγωγική εκπομπή και αντί να γελάσεις με αυτά που βλέπεις και να διασκεδάσεις κάθεσαι και κατακρίνεις τα πάντα! Βλέπεις ειδήσεις και αντί να γελάσεις με την κατάντια τους κάθεσαι και τους δίνεις σημασία και τσαντίζεσαι.. Αν είσαι τόσο αρνητικός σε μια τετράγωνη οθόνη που κανονικά μόνο ψυχαγωγικό σκοπό έχει πια, εσύ κάθεσαι και εκνευρίζεσαι και δίνεις αξία σε κάτι που δεν θα έπρεπε. Αν αντιδράς έτσι σε κάτι τόσο μιρό που η επιλογή είναι στα χέρια σου δεν θέλω να ξέρω τότε στα σημαντικά τι κάνεις..


Η δικιά μου η φωνή, η δική μου η λογική σου λέει να ξεκολλήσεις. Σταμάτα να αναλώνεσαι σε άσχημες καταστάσεις κοίτα το νόημα και το μήνυμα που σου δίνουν τα απλά καθημερινά πράγματα. Διάλεξε τον δρόμο της ευτυχίας και οχι της δυστυχίας.. Για να μπορέσεις να πεις ότι η ζωή σου είναι ωραία. Είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία. Έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά σε κάθε πληροφορία και μάθε να κοιτάς και τις δύο όψεις του νομίσματος. Να φιλτράρεις τα πάντα και ότι σου αρέσει να το οικιοποιείς όχι να το αντιγράφεις. Σταμάτα να κατακρίνεις τους άλλους που έχουν κάτι καλύτερο από σένα. Μην προσπαθείς να τους μειώσεις επείδη εσυ δεν μπορείς να έχεις καλύτερο.


Και επειδή βλέπω ότι πολύ άνθρωποι σκέφτονται σαν κι εμένα και σταμάτησα να με θεωρώ φρικιό επειδή δεν θέλω άσχημες εμπειρίες θα φωνάξω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!! Η ζωή μας είναι χαρούμενη και από αυτό πέρνουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε την απόλυτη ευτυχία!!

Και η απάντηση μου σε όσους κράζουν την τηλεόραση και λένε ότι δεν έχει τίποτα θετικό είναι η παρακάτω διαφήμιση. Μην κολλήσετε στο προιον (δεν παίρνω ποσοστά το ξεκαθαρίζω) σκεφτείτε τα λόγια του μικρού.

Εγώ είμαι πλούσια. Το ίδιο εύχομαι και σε εσάς






ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

16 σχόλια:

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Καλό μήνα!...
Εμ, δε ξέρω ποιός σε κατηγορεί, αλλά μάλλον είσαι από τους τυχερούς και όχι από τους αξιοκατάκριτους!...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αντιφατικές οι αποφάσεις-συμβουλές σου για την πορεία της ζωής.
Λες:Διάλεξε τον δρόμο της ευτυχίας και όχι της δυστυχίας..
Λέω: Αν είχαν όνομα οι οδοί όλοι μας θα ξέραμε ποια οδό θα ακολουθήσουμε.
Ξέρεις κανέναν που θα επέλεγε αυτόν της δυστυχίας;

Λες:Έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά σε κάθε πληροφορία και μάθε να κοιτάς και τις δύο όψεις του νομίσματος
Λέω: λέγοντας "όψεις» προφανώς εννοείς την καλή και την άσχημη πλευρά της ζωής.
Μα εσύ πιο πάνω πάλι έλεγες: "Γιατί να μάθω μέσα από τα δύσκολα και όχι από τα απλά και ευχάριστα"
Με ποιόν τρόπο λοιπόν θα μάθεις να ξεχωρίζεις αν δεν καείς και στο χυλό και να πεις εδώ κρύβεται η ευτυχία, η οποία, πρόσεξέ με, δεν είναι κατάσταση μόνιμη
Πρέπει να ξέρεις να τη διαχειριστείς και να τη …συνδαυλίζεις.
Μικρές στιγμές είναι η ευτυχία που εμείς φροντίζουμε να γίνονται πολλές.

Εκτός όλων αυτών όμως, πρέπει να θέλει και η ...Αθηνά και όχι μόνο το δικό σου χέρι.
Θεού θέλοντος λοιπόν, καλώς επιλέγεις να πορευτείς όπως εσύ θέλεις, πράγμα που και πάλι είναι μια ρευστή κατάσταση, γιατί θα έχεις ακουστά πως αυτός εκεί ψηλά όταν εμείς κάνουμε σχέδια απλά...ξεκαρδίζεται

Σοφή η σκέψη σου και συμφωνώ:'. Έχω μάθει να εκτιμάω την χαρά και τα απλά μικρά πράγματα της ζωής χωρίς να τα έχω χάσει πρώτα"
Που σημαίνει όμως πως έχεις σκοντάψει και στην άλλη πλευρά τη δύσκολη και μπόρεσες να ξεχωρίσεις τη χαρά.

Είναι όμορφη η ζωή και ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ (κι' εγώ αισθάνομαι πάμπλουτη) για όσους μπορούμε και επιλέγουμε το δικό μας τρόπο ζωής. Απομένει να θέλει και ο ...από 'κει πάνω

ΚΑΛΟ ΣΟΥ/ΜΑΣ ΜΗΝΑ!!!!
(Η διαφήμιση αρέσει και σε μένα για τα μηνύματα που περνάει)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ianos είπε...

Kαι ποιος ειναι αυτος που οριζει την γυαλα?
Εσυ η ιδια ...
Τα δυσκολα και τα δυσαρεστα ειναι πραγματα που συνηθως ειναι αποτελεσμα δικων μας λαθων χειρισμων η επιλογων...
Και μεσα απο αυτα εκτιμαμε τα καλυτερα και τα ομορφα οποτε ...
Μακαρι να υπηρχε τροπος να μην καναμε λαθη και ολα να ηταν ονειρικα πλασμενα αλλα δυστυχως δεν ειναι...
Εγω παντως σου ευχομαι να εχεις παντα ευστοχες επιλογες και να μην χρειαστει να πονεσεις και να στεναχωρηθεις...
Καλο βραδυ!!!Φιλια!!!

Λερναία Υδρα είπε...

Εγκλωβισμένε... όποια κατηγορια κι αν ειπωθεί από δω και πέρα μία θα είναι η σκέψη μου ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ..
Τυχερή ή άτυχη στο τέλος θα δείξει.
Φιλιά!!

Λερναία Υδρα είπε...

Φυρδην-Μυγδην..
Ο δρόμος της ζωής μας είναι αυτός που φτιάχνουμε με τις επιλογές μας και τα όνειρά μας.. Δεν χρειάζεται πάντα να πάθουμε για να μάθουμε. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε και από αυτά που βλέπουμε γύρω μας χωρίς να τα ζήσουμε οιίδιοι στην ουσία. Σε αυτό μας βοηθάει η κρίση μας και η λογική μας. Το να κρίνουμε κάτι λάθος ή σωστό εξαρχής και να επιλέξουμε αν θα το ζήσουμε ή όχι είναι στο χέρι μας.. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι επιλέγω να ζήσω τις ευχάριστες εμπειρίες.. Σαφώς και οι καταστάσεις είναι ρευστές και άλλο μπορεί να σου βγει στην πορεία.. Κι εγώ κάηκα αλλά όχι σε όλα.Αλλά όταν οι άλλοι μου μιλάνε και άλλοι με συμβουλεύουν ακούω.. Και αν μου παρουσιαστεί παρόμοια κατάσταση την αποφεύγω. Το έχω ακούσει, έχω συμβουλευτεί για κάτι άσχημο γιατί πρέπει να το πάθω για να σιγουρευτώ? Αφού μπορώ να το αποφύγω το αποφεύγω..Αυτή είναι η γυάλα μου.. Όσο βαρετή και ανούσια μπορεί να ακούγεται. Το ότι δεν θέλω άσχημα γεγονότα στην ζωή μου δεν σημαίνει όμως ότι δεν ζω κιόλας..

Μερικά πράγματα είναι τυχερά και Θεού θέλοντος αλλά αυτά είναι λίγα στην πορεία μας.. Τα περισσότερα είναι στο χέρι μας. Είναι στην κρίση μας και στα θέλω μας.

Χαίρομαι που σου άρεσε η διαφήμιση είναι μία από τις καλύτερες αυτή την περίοδο.
Καλό σου βράδυ!!

Λερναία Υδρα είπε...

Ιανέ μερικές φορές και οι ονειρικές καταστάσεις είναι δυστυχήμα.. ιατί μόνο εσύ ζεις σε τέτοια και όλοι οι άλλοι στη πραματικότητα οπότε δεν κολλάει το γλυκό..
Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να καταφέρει να απομακρύνει την στενοχώρια και τον πόνο από την ζωή του. Με αυτό το γεγονός έχω συμβιβαστεί. Αυτό που εύχομαι είναι όταν έρθει να είναι σε μικρό βαθμό και για πολύ λίγο..

Καλό σου βράδυ!

Ευρύνοος είπε...

1ον
τα λάθη μου τα πάω!!

2ον
ουδείς άσφαλτος (που λέει και η μέγιστη)

3ον
η διαφήμιση άψογη..

4ον
καλό μήνα :)

Λερναία Υδρα είπε...

Τρελέ Ευρύονε... καλά κάνεις και τα πας... όλοιτα γουστάρουμε γιατί είναι δικά μας..
Η μόνη σωστή λέξη που βγήκε από τα χείλη της..
Άμα θέλουν αυτοί της διαφήμισης κάνουν τέχνη όχι μόνο προώθηση προιόντων..

Καλό μήνα να έχουμε!

Vassilis είπε...

η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές είναι καλύτερα να βλέπεις τέτοιες διαφημίσεις παρά κάποια προγράμματα ή σειρές στην τηλεόραση.
Ευτυχία πάντως είναι να μπορείς να μπορείς να ανακαλύπτεις τη χαρά κάθε στιγμή (αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και στιγμές λύπης) σε αυτό που εσύ κάνεις.
Καλό μήνα:)

BUTTERFLY είπε...

Δεν ειναι απιστευτη αυτη η διαφημιση!!!

Και μην ακουσω να μου λετε πως ενταξει εκμεταλλευεται το συναισθημα που σου δημιουργει και χτυπαει ευαισθητες χορδες για να σου πουλησει το προϊον!
Ε, αυτο ακριβως πρεπει να κανει, αυτη ειναι η δουλεια μιας διαφημισης! Μονο που η συγκεκριμενη, αντι να βαλει 2-3 ξεκολα για να τραβηξει την προσοχη -οπως απειρες αλλες- φροντιζει να μας υπενθυμισει τα σημαντικα της ζωης! Που αλλες φορες τα ζουμε πανω απο ενα φλυτζανι καφε και αλλες οχι, παντως το θεμα ειναι πως περαν της πωλησης περναει ενα πολυ σημαντικο μηνυμα! Ας το ακουσουμε!...

Καλο μηνα!

Λερναία Υδρα είπε...

Vasili η τηλεόραση έχει τα καλά της έχει όμως και τα άσχημά της.. Το θέμα είναι εμείς τι κρατάμε από όλα αυτά.. Η διαφήμιση η συγκεκριμένη είναι ότι καλύτερο έχω δει αυτή την χρονιά σε θέμα προιόντων..
Ευτυχία δύσκολο πράγμα.. Μακάρι να μην προσπερνάμε τα μικρά και καλά!!!

Καλή σου μέρα..

Λερναία Υδρα είπε...

Πεταλουδίτσα μου μπροστά σε αυτή την διαφήμιση αλήθεια ξεχνάς την μάρκα και τον σκοπό.. Είναι ένα καθαρό άμεσο μήνυμα για το τι εκτιμούμε και χαιρόμαστε και τι όχι..
Αλλωστε και όταν βγαίνουμε για καφέ με αγαπημένα πρόσωπα την ίδια χαρά με αυτούς στην οθόνη δεν αισθανόμαστε??
Την κρατάμε λοιπόν και την ξανακοιτάμε που και που για να θυμόμαστε αυτά που ξεχνάμε!!

Καλή σου ήμερα γλυκιά μου.

gnostosagnostos είπε...

τα ομορφα τα ασχημα οι ευκολιες οι δυσκολιες η χαρες αλλα και οι λυπες
σε ολα αυτα πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι να τα δεχομαστε ολα γιατι ολα ειναι μαθηματα
γιατι ολα αυτα ειναι η ιδια η ζωη!

Λερναία Υδρα είπε...

@γνωστός άγνωστος
Καλώς ήρθες στο φτωχικό μου!
Ολα πρέπει να τα καλοδεχτούμε και όλα να τα υπολογίσουμε σαν επιλογές μας. Ετσι διαμορφώνουμε και καλυτερεύουμε τον εαυτό μας.
Απλα οι περισσότεροι κοιτάνε και στέκονται στα άσχημα. Αυτό για μένα είναι κρίμα!

Καλή σου ημέρα

Γιάννης Ζαχάρος είπε...

Γεια σου Λερναία Ύδρα που κλείστηκες σε γυάλα ως έκθεμα σε ενυδρείο (Χα! Χα! Χα!.
Συμφωνώ με τη γυάλα... όλοι σε γυάλα είμαστε αν θεωρήσουμε τη γυάλα ως το σύνολο των αμυντικών μας μηχανισμών.
Από κει και πέρα υπάρχουν οι γκρινιάρηδες: "το 'να μου βρομάει, τ' άλλο μου ξυνίζει" με τους οποίους δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς.
Υπάρχουν και οι τύποι έξω καρδιά που αναζητούν το καλό μέσα σε κάθε τι.
Όλα είναι θέμα χαρακτήρα.
Υ.Γ.
Κάποιος σε έχει πειράξει εσένα. Σταμάτα να χάνεις το χρόνο σου μαζί του... ακόμη και η ανάρτηση που έγραψες για να δείξεις την οργή σου του πέφτει πολύ!
Τα φιλιά μου.

Εύα Παραδείσου είπε...

Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη δίνουν στη ζωή χιλιάδες χρώματα... :) Χρειάζεται να έχουμε έναν Παράδεισο, τον δικό μας Παράδεισο. :)