2.12.09

Αστέρι γιορτινό

Ξεκινάμε τον μήνα.. Με προσδοκία, αδημονία, χαρά, κρυφή αγωνία και φοβία και με πολύ πολύ κέφι.. Όπως και κάθε μήνα άλλωστε..Μόνο που αυτός είναι διαφορετικός, ο τελευταίος του χρόνου ο πιο γιορτινός και ο πιο ξέγνοιαστος. Υπολογιστε και τον 13ο μισθό (όσο να πεις μια χαρά την παίρνεις για να πληρώσεις τα σηματάκια του αυτοκινήτου.. άτιμη προσαύξηση)


Τι κάνουμε όμως όταν κάτι φτάνει στο τέλος του?? Τον απολογισμό ίσως? Τι κερδίσαμε τι χάσαμε? Τι μάθαμε κι τι πάθαμε? Τι είχαμε και τι χάσαμε?Και στο τελος μας μένουν στις αποσκευές μας η αναπόληση, οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες.. Ε όχι!! εγώ ΘΕΛΩ κι άλλα. Θέλω δύναμη για το επόμενο που θα μπει στη ζωή μου..Θέλω την χαρούμενη πλευρά του νομίσματος, θέλω το μυαλό στην θέση του..


Πολλά θέλω? Μπα, ότι θέλουμε πολύ πάντα γίνεται.. Μα πάντα..


Το ξέρω ότι τώρα θα επαναληφθώ αλλά δεν γίνεται αλλιώς.. ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Διαφορετικά κάθε φορά, περίεργα χαρούμενα και πολύ πολύ ξεμυαλισμένα.. Αλλά θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό... Γιατί όχι άλλωστε. Η πρόκληση κάθε φορά σε ανάβει διαφορετικά.. Και φετος θα στολίσουμε με παλιά και νέα στολίδια.Τα παλιά γιατί συμβολίζουν κάτι και τα νέα για την χαρά της απόκτησής τους, την ομορφιά τους και την αρμονία τους με τα παλιά..


Μετράμε αντίστροφα για αυτή την γιορτή που κάθε φορά καταφέρνει στο τέλος όλους να τους γοητεύει.. Αν σβήσετε τα φωτάκια που όλοι υπερφορτώνουν το δέντρο τότε το αστέρι στην κορυφή μπορεί να δείξει την λάμψη του..


Τραγούδι για να συνδέσουμε το πριν με το μετά...













ΥΓ. Είπα για τα σηματάκια των αυτοκινήτων?? Να σχολιάσω και τις ανάλογες προσαυξήσεις στις ασφάλειες?? Και τον κάθε χαράλαμπο που παίρνει τιμόνι και το παίζει ντραιβερόνι?? Η ιστορία του αυτοκινήτου πονάει πια..

ΥΓ1. Να συγχηστώ τώρα ή να το αφήσω για αργότερα?? Μόνο τα χριστούγεννα θυμούνται όλοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους και το παίζουν προσκοπόκια προσθέτοντας κι άλλον κόμπο στο μαντήλι για κάθε ευρώ που δίνουν στα αρκουδάκια γνωστής εταιρείας γρήγορου φαγητού?? Δηλαδή όλο τον άλλον καιρό δεν έχουν ανάγκη βοηθείας από τους συνανθρώπους τους??


ΥΓ2. Θα εκνευριστώ τώρα..Κύριοι κερδοσκόποι που μας το παίζετε ψυχοπονιάρηδες ξαφνικά σας ενημερώνω ότι τα δικά μου λεφτά δεν θα τα βάλετε στο πορτοφόλι σας..


ΥΓ3. Στα μεγάλα παιδιά ο Αι-Βασίλης πόσα δώρα μπορεί να στείλει??



11 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Πέρνα να δείς τί ζητάμε απο τον Santa αυτές τις μέρες..

μην εκνευρίζεσαι..
λές να βοηθήσουν οι πολυεθνικές και μη, τους ταλαίπωρους τούτες τις μερες;
μάλλον κράχτης για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους είναι, όπως πάντα..

καλό βράδυ :)

BUTTERFLY είπε...

Παιδια, ας μην τα μηδενιζουμε ολα. Μπορει να μην εχουν αναγκη τωρα μονο απο βοηθεια οι συνανθρωποι μας, αλλα απο το ολοτελα, καλη κι η Παναγιωταινα!
Αλλωστε, προκειται για εταιρειες, που δεν εχουν καμια υποχρεωση να το κανουν, παρα μονο ηθικη και βεβαια δεν θα το κανουν χωρις να εχουν καποιο κερδος, πχ προβολη...
Αλλα καλυτερα τουλαχιστον να βγαινει κατι καλο απο την προβολη, παρα τιποτα.
Σαν τη διαφημιση του νεσκαφε βρε Λερναια μου, που ναι μεν ειναι διαφημιση, αλλα περναει και καποιο νοημα...καλυτερα να δινουν τα λεφτα για λουτρινα και να διαφημιζονται ετσι, παρα σε ξερη διαφημιση...αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη βεβαιως βεβαιως...
Κατα τα αλλα, αν και δεν εχω καθολου καταλαβει πως ερχονται γιορτες, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

Λερναία Υδρα είπε...

Τρελέ μου το γράμμα σου είναι όχι απλά συγκινητικό αλλά συγκλονηστικό.. Δεν νομίζουν ότι χωράνε σχόλια.. Μόνο σιωπή και δύναμη να βοηθήσουμε τον Αι-Μπιλ στο γκρέμισμα..

Δεν ξέρω τι σκατά θέλουν από τη ζωή μας οι πολυεθνικές..Μας έχουν πνίξει πια..

Κράτα μια σημείωση να ξεκινήσουν τα μπάζα από αυτούς..

Καλό μήνα να έχεις...

Λερναία Υδρα είπε...

Πεταλούδα μου γλυκιά.. Δεν μπορώ να δεχτώ το από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα.. Η είσαι άνθρωπος ή δεν εισαι.. Δεν διαλέγεις πότε θα προσφέρεις την αγάπη στους αδύνατους και τους ανύμπορους.. Γιατί τα χριστούγεννα και όχι το Πάσχα?? Γιατί το Πάσχα και όχι την καθαρά Δευτέρα.. Γιατί όχι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..
Και αυτές οι εταιρείες γιατί πάντα ζητάνε από τον κόσμο να συνησφέρει?? και άσε σου λέω τις πολυεθνικές και μεμονομένες καταστάσεις. Να σου θυμήσω ότι κάθε τέτοια εποχή βγαίνουν σεργιάνι όλοι με κουπονάκια και λένε συνέσφερε καλέ μου άνθρωπε..Ολοι οι σύλλογοι..
Καλύπτονται για όλο τον χρόνο με 1 μήνα δουλειά.. (γιατί στην ουσία δουλειά είναι)
Θα προτιμούσα αυτοί που βγαίνουν έξω και πάνε από πόρτα σε πόρτα.. να κάνουν κάτι για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για όλο τον χρόνο..

Και επειδή η ανθρωπιά είναι μεγάλο θέμα ένα λέω μόνο στον εαυτό μου.. Κάνω ότι μπορώ κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία για όλους όχι για να καλμάρω την συνείδησή μου μόνο με προσφορά των 5 ευρών μία φορά τον χρόνο ...αλλά και με άλλες για πράξεις για ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Φιλιά Πεταλουδίτσα μου.. μακάρι να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι

Καλό μήνα!!!!!

Ianos είπε...

Καλο μηνα!!!
Να εχεις τα πιο ομορφα Χριστουγεννα της ζωης σου και να σου φερει ο Αγιος Βασιλης οτι θελεις χωρις περιορισμους!
;-)

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Τυχερή!...

Artistz είπε...

...Γεια σου!
..Οπως πάντα με πολύ χαρούμενη διάθεση με τόνο αισιοδοξίας διάχυτο, και με τραγούδι που τα σπάει όλα..

Με τα Χριστούγεννα δεν τα πάω καλά Λερνέα μου(..οπως δυστηχώς και με όλες τις γιορτές..)..κάτι με χαλάει με όλο αυτό το λαμποκόπημα,με τα φωτάκια τις γιρλάντες τα αστέρια..
Προτιμώ να τα έχω και να τα βλέπω κάθε μέρα αν γίνεται και όχι μόνο τότε..και να σου πω την αλήθεια καλά τα πάω σε αυτό..αν το πιστέψεις θα γίνει(..όπως πολυ σωστά είπες,οτι όταν θέλουμε κάτι πολύ ΠΑΝΤΑ ΓΊΝΕΤΑΙ..ΜΑ ΠΑΝΤΑ..)

Αυτα τα ολίγα απο μένα..

ΖΗΤΩ Ο ΑΙ-ΜΠΙΛ..ξερει που τα δινει τα δωρα αυτός..

Φιλια αερικά..συνέχισε ετσι!

Λερναία Υδρα είπε...

Ιανέ μου.. το ελπίζω όλα να μου έρθουν το θέλω πολύ...

Αν μου χαμογελάσει η τύχη θα σου σφυρίξω να έρθεις να την μοιραστούμε..
Καληνύχτα!!

Λερναία Υδρα είπε...

Εγκλώωω.. Πού είσαι σύ??? Σε ψάχνει ο Σάντα μας για να σου φέρει το δωράκι σου..
Τι έκπληξη σου επιφυλάσσει??


Καλό βράδυ να έχεις και τις πιο ευτυχισμένες γιορτές..

Λερναία Υδρα είπε...

Σμπαράλια τα κάνει το τραγούδι Artistz..χαχαχαχαχα..
Να μην σε χαλάνε οι γιορτές.. Δεν είναι όλοι τυχεροί σαν εσένα που έχεις αυτό που θέλεις.. Καλύπτουν το κενό της λάμψης και της χαρας των γιορτών με λαμπάκια και στολίδια.. προσπαθούν τουλάχιστον δεν συμφωνείς??

Κάθε φορά που θα θέλεις κάτι να με θυμάσαι και τότε αυτό ΘΑ γίνεται πραγματικότητα...

Τι δωράκι πήρες παιδί?? Μεγάλο ή μικρό??

Φιλιά ζόρικα από μένα..
Καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Λερναία Ύδρα,
σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα, να φέρει ο Αι Βασίλης ότι επιθυμείς, και πάνω απ' όλα υγεία! Να είμαστε καλά να συνεχίζουμε!

Φιλιά πολλά